Vår filosofi för ett riktigt bra boende

Jutabo utvecklar bostäder med inbyggd livskvalitet. Det innebär att vi anskaffar mark, tar fram gestaltning, leder planprocessen tillsammans med kommuner och övervakar byggandet av själva bostäderna. Allt med omtanke om dem som ska bo i dem och den miljö de ska leva i. Vi har en byggfilosofi med fyra principer som visar vilka vi är och vad vi står för. Ur dessa grunder växer våra bostäder fram. Med vår långa erfarenhet och stora kompetens ser vi till att de förverkligas genom en så smidig process som möjligt.

Vackert boende ger trivsel

Det är alltid trevligt att bo vackert. Vi samarbetar med meriterade, nyskapande och skickliga arkitekter. Tillsammans utvecklar vi bostäder som smälter in i omgivningen och samtidigt sticker ut med spännande och skön design. Smakfullt både inom- och utomhus, helt enkelt.

Skräddarsytt för de boende

Våra projekt vänder sig oftast till en specifik målgrupp och vi lägger alltid stor vikt vid att skapa bästa lösningarna för ett riktigt bra boende oavsett typ av bostad. En barnfamilj behöver till exempel möjligheter till utelek, den som är ung vill bo yteffektivt och har man haft trädgård hela sitt liv vill man gärna ha en uteplats eller extra stor balkong.

Nära till kommunikationer

Framtidens boende ligger där bilen inte är ett måste och valfriheten när det gäller resor är stor. Tillgång till gröna resor är bra för både miljön och privatekonomin. Våra bostäder ligger antingen centralt i en större stad eller nära de stora kommunikationsstråken med goda möjligheter att resa kollektivt.

Hållbarhet på flera sätt

Hållbarhet är en genomgående tanke i våra bostadsprojekt. Det handlar naturligtvis om energisnåla bostäder av hälsosamma kvalitetsmaterial byggda på ett sätt som skonar omgivningen. Men i vårt hållbarhetsbegrepp finns också en vidare tanke om att skapa byggnader med långt liv, minsta möjliga underhållsbehov, hållbar kvalitet och en arkitektur som gör dem omtyckta länge.