Lerums kommun lämnade ett positivt planbesked 7 oktober 2016 för Jutabos ansökan om att bygga flerbostadshus i Lerums centrum, ett välkommet tillskott i kommunen.

Det positiva beskedet innebär att detaljplanearbetet kan starta för ca 100 brf-lägenheter i tre hus med kommersiella lokaler i bottenvåningen, granne med Tingshuset och Säveån.

Toppläge
Den vackra miljön med parken vid Tingshuset och Säveån kommer att omge de nya husen och ska även i fortsättningen vara en tillgång för alla i Lerum.
– Man kan inte bo mer centralt, säger Sven Henriksson, Jutabos vd. Service och handel finns tvärs över gatan liksom vårdcentralen och Lerums station ligger på bara några minuters promenadavstånd. Husen ritas av Semrén & Månsson och får 4-6 våningar. De översta våningarna får takterrass med utsikt över Aspen. Parkeringsfrågan löses med underjordiskt garage. Byggstart är planerad till 2018.

Förstagångsköpare och villasäljare
– Detta är ett viktigt projekt för oss på Jutabo. Området är attraktivt men känsligt och vi vill bygga något som ger centrala Lerum ett lyft. Husen får lägenheter från 1 rok till 4 rok, bostäder som passar mångas behov – såväl förstagångsköparen som den som vill lämna sin villa. Vi satsar på vacker arkitektur och hög kvalitet på material. Yteffektiva lösningar bidrar till en lite lägre månadskostnad som blir likvärdig med hyresrätt, avslutar Sven Henriksson.

Mer i Lerum
Jutabo säljer just nu 17 st radhus i Brf Orangeriet i Norra Hallsås, ett populärt Lerums-område som präglas av ”naturen runt knuten”. Där bygger Jutabo redan Brf Naturlyckan med 38 lägenheter där man bor ovanför träden. Orangeriet är etapp 1 av 3, det följs av ytterligare 2 projekt i samma område inom ett par år; Mjuka Böljan med ca 25 brf-radhus och Stamhusen med ca 20 brf-lägenheter.

Mer info om Jutabos projekt finns på jutabo.se

Jutabo Bostadsutvecklaren
Vi utvecklar bostäder. Det innebär att vi anskaffar mark, tar fram gestaltning, leder planprocessen tillsammans med kommuner och bygger själva bostäderna. Allt med omtanke om dem som ska bo i husen och den miljö de ska leva i. Vackert boende ger trivsel.

För mer information om Jutabo kontakta Sven Henriksson, vd, tel 070-373 83 10, sven.henriksson@jutabo.se

Senaste nytt