Nu blir Jutabo partner till Växtrum i Lerum, ett unikt projekt med hållbarhet i fokus – ekologisk, social och ekonomisk. Genom samarbete mellan kommun, näringsliv och Lerumsbor skapar man miniparker som blir nya mötesplatser och besöksmål. Sedanstarten för fem år sedan har två Växtrum per år anlagts, formgivna av några av Sveriges mest namnkunniga trädgårdsdesigners och anlagda och vårdade av entusiastiska volontärer.  Projektet har inte bara resulterat i sköna gröna upplevelser för Lerumsbor och besökare utan belönades också med titeln ”Årets samhällsbyggare” i en nationell tävling år 2018.

Finansieringen delas av Lerums kommun och det lokala näringslivet. Vi på Jutabo är glada och stolta över att vi nu är på väg att bli en av Växtrums partners.

– Vi är visserligen verksamma i hela Göteborgsregionen, men vi är och förblir ett Lerumsföretag, säger Jutabos VD Sven Henriksson. Därför känns det bra att få vara med att stödja ett så unikt hållbarhetsprojekt här på hemmaplan.

– För oss är det förstås jättekul att det lokala näringslivet ser potentialen i vår verksamhet, säger Mattias Christenson, marknadsansvarig och projektledare för Växtrum i Lerum. Vi ser fram mot samarbetet med Jutabo.

Avtalet mellan Jutabo och Växtrum blir i dagarna formellt undertecknat av alla parter och kommer att märkas i våra framtida bostadsprojekt i Lerum. Vi återkommer med mer information.
Läs mer om Växtrum i Lerum här.

Senaste nytt