LERUMS LJUSGRÖNA MILJÖPRIS

Lerums vision är att bli Sveriges ledande miljökommun till år 2025 eller tidigare. Syftet med Lerums Ljusgröna Miljöpris är att stimulera bra idéer för hållbara jobb och även utveckla samverkan mellan gymnasieelever och näringslivet.

JUTABO VINNARE 2015/2016

Jutabo AB, Mikael Sonnsjö Arkitektkontor AB samt gymnasieeleverna Ellen Sjöstrand och Elin Olsson stod bakom det vinnande bidraget Hållbart studentboende i Stenkullen. Juryns motivering  ”Vinnaren av Lerums ljusgröna miljöpris 2015 tar ett helhetsgrepp i linje med Vision 2025, som på ett konkret sätt fångar alla tre hållbarhetsdimensioner. Samtidigt fyller idén på ett unikt sätt ett viktigt behov på marknaden med en tydlig målgrupp. ”

TÄVLINGEN

Lerums Ljusgröna Miljöpris är en tävling där Lerumsföretag tillsammans med lärarledda gymnasielever under ett läsår utvecklar en idé till en hållbar produkt eller tjänst, med stöd av kommunens samarbetspartners. Tävlingsbidragen ska ha en positiv miljöeffekt – direkt eller indirekt – och bedöms också utifrån ekonomiskt hållbart, verifierat kundbehov, drivkraft, tillväxtpotential och social hållbarhet.